Bedankt voor uw interesse in onze 3D-visualisaties voor tuinarchitecten en landschapsarchitecten !
Op deze pagina zullen we proberen, u een overzicht te geven van onze diensten en werkmethodiek die voor uw ontwerpen van toepassing is.
Wat u kunt verwachten van onze 3D-visualisaties:
We zullen gebruikmaken van geavanceerde 3D-modelleringstechnieken en -bronnen om levendige en realistische beelden te creëren die de essentie van uw tuinontwerp met de woning vastleggen. We gebruiken hiervoor trouwens het programma Cinema4D met Chaos Corona Render.
Onze visualisatie zal alle aspecten van uw tuinontwerp en de woning omvatten, van het landschapsontwerp, de tuinindeling, de beplanting, tot de architectonische details van de woning. Hierdoor kunt u elk onderdeel van het ontwerp grondig beoordelen en eventuele wijzigingen aanbrengen voordat de realisatie begint.
Wij besteden speciale aandacht aan het nauwkeurig weergeven van materialen en texturen om een levensecht beeld te creëren. Elk element zal tot in de kleinste details worden uitgewerkt tot u tevreden bent.
We zullen ook véél beelden aanbieden, zodat u het ontwerp vanuit alle mogelijke hoeken kunt bekijken. Hierdoor krijgt u en uw klant een uitgebreid begrip van hoe het tuinontwerp eruit zal zien.
Ons doel is dus om u te voorzien van een complete 3D-visualisatie die waarde toevoegt aan uw ontwerp en u helpt bij het overbrengen van uw weloverwogen conceptkeuzes met betrekking tot het tuinproject. 
In onze offertes zal u verschillende onderdelen vinden, ik licht deze graag even toe;
HET GEBOUW
We tekenen zelf een basis blokvolume van het gebouw.
We tekenen a.d.h.v. bouwplannen en/of fotomateriaal een blokvolume, op de contouren en vormen van het gebouw. Echter ramen, deuren en architectonische details worden weggelaten.
In de rendering kan het blokvolume wit of grijs, transparant of vol worden weergegeven.
Dit is een goedkopere oplossing dan het gedetailleerd uittekenen van het gebouw, maar geeft geen of minder informatie over hoe de perceptie vanuit het gebouw naar de tuin zal zijn. 
We tekenen zelf een gedetailleerd 3D-model van het gebouw (in Vectorworks).
De mooiste oplossing voor een integraal beeld is dat wij zelf het 3D-model van het gebouw tekenen. We hebben dan aandacht voor de juiste materialen, texturen en architectonische details.
Geregeld worden door ons ook gezamenlijke projecten met de architect en tuinarchitect gevisualiseerd, waarbij de kosten dan gedeeld kunnen worden, win-win.
U beschikt reeds over een 3D-model van de architect
We zullen dan evalueren of dit model goed genoeg is om te gebruiken in onze visualisatie. Doorgaans krijgen we dan 3D-modellen uit vectorworks, sketchup, revit of archicad.
Hierdoor kan de kost voor het modelleren van de woning grotendeels of geheel wegvallen afhankelijk van de benodigde aanpassingen. Deze aanpassingen aan het model kunnen gerekend worden aan 65,- EUR eBTW per uur.
VISUALISATIE VAN HET TUINONTWERP
We maken bij onze visualisaties onderscheid tussen twee soorten tuinplannen: een BASIS plan en een GEDETAILLEERD aanplantingsplan . 
Hieronder geven we aan de hand van een voorbeeld weer wat het verschil is:
EXTERIEUR VISUALISATIE met basisvegetatie
In het basisplan wordt de vorm van de tuin vastgelegd, waarbij algemene aanduidingen worden gebruikt om aan te geven waar de verschillende elementen moeten worden geplaatst, zoals "massief", "siergrassen (met bloei)", "gazon", "haag", "siergrind", enzovoort. U kan in dit geval nog wel hier en daar details aangeven i.v.m. plantensoorten, bijvoorbeeld welke bloemsoorten tussen de grassen 'gescatterd' mogen worden, of waar er een specifieke boom komt. Het verwerken van dit basisplan is inbegrepen in de prijs voor de exterieur 3D-visualisatie en brengt geen extra kosten met zich mee. De prijs wordt bepaald door de grootte en aard van het project.
GEDETAILLEERD AANPLANTINGSPLAN
U maakt een gedetailleerd aanplantingsplan waarop nauwkeurig wordt aangegeven welke planten en bomen op welke precieze locatie moeten worden geplant, doorgaans met de Latijnse namen van de soorten. Om dit plan te realiseren in 3D, zoeken wij deze planten dan op in onze uitgebreide bibliotheek of kopen we de betreffende 3D-modellen aan na overleg (zonder meerprijs), waarna we ze volgens het plan in het 3D-model kunnen plaatsen. Dit is een arbeidsintensief proces, wat resulteert in een vaste meerprijs.
met bijvoorbeeld aanvullende info over de betreffende planten:
Allium Nigrum
Allium Nigrum
Carex green
Carex green
Carex green 2
Carex green 2
Ceanothus
Ceanothus
Ceanothus 2
Ceanothus 2
Cercis siliquastrum
Cercis siliquastrum
Cercis siliquastrum 2
Cercis siliquastrum 2
choisya Ternata
choisya Ternata
Choisya Ternata 2
Choisya Ternata 2
Crocus Mix
Crocus Mix
Eleagnus Ebbingnei
Eleagnus Ebbingnei
Limonium %atifolium
Limonium %atifolium
Limonium Latifolium 2
Limonium Latifolium 2
Morus Alba
Morus Alba
Origanum-vulgare-rosenkuppel
Origanum-vulgare-rosenkuppel
Origanum-vulgare-rosenkuppel 2
Origanum-vulgare-rosenkuppel 2
Perovskia
Perovskia
Perovskia 2
Perovskia 2
Stipa
Stipa
Stipa 2
Stipa 2
Syringa
Syringa
Tulip Wit
Tulip Wit
Tulip Rood
Tulip Rood
OPTIE: AVONDSIMULATIE
Aanvullend op de standaard simulatie bij daglicht, kunnen we ook een sfeervolle versie maken bij avondval en met accentverlichting, voor een selectie van de finale beelden. Hiervoor kunnen we volgens uw wensen verschillende sferen creëren; warme tinten, blue hour, schemering, enz. ... De prijs varieert licht door de grootte en aard van het project.

enkele voorbeelden:
OPTIE: VARIANT 
Met de optie variant voor materiaal/kleur/opstelling kunnen we bijvoorbeeld verschillende soorten verharding uitproberen, en/of een andere muurafwerking. 
Het zou ook kunnen gaan over een open/gesloten toestand van een glazen plooiwand van een poolhouse, of het rolluik van het zwembad gesloten of open weergeven.
OPTIE: 3D steroscopische 360° VR tour
Naast onze visualisaties met perspectieven, bieden wij ook de mogelijkheid om een 360° 3D VR-tour te maken. Deze tour bestaat uit meerdere 3D stereoscopische 360° beelden die aan elkaar gekoppeld worden om een online VR-tour te creëren. De grote meerwaarde van een VR-tour is dat het met een VR-headset levensgroot is, waardoor u het gevoel heeft dat u echt in de ruimte staat. U kunt zelf de richting kiezen waarin u kijkt en waar u naartoe wilt gaan door middel van navigatiepunten.

Bovendien kunnen we als extra functionaliteit verschillende varianten integreren die u met een druk op de knop kunt oproepen. Zo kunnen we indien nodig verschillende indelingen simuleren, haardvuur aan- of uitzetten, wisselen tussen avond en dag, alternatieve materialen of kleuren tonen, enz.

Onze VR-tour is online toegankelijk en gemakkelijk te delen. Het is ook mogelijk om de tour zonder internetverbinding te bekijken, nadat het gedownload is op uw VR-headset of smartphone. Het delen van de VR-tour kan met een eenvoudige hyperlink voor pc of een magic code voor gebruik met de app voor smartphone, tablet en actieve VR-headsets zoals de Oculus Quest 2, Oculus GO en GearVR.
een voorbeeld:
Back to Top