3D RENDERING OP FOTO
Onderstaand beeld is een voorbeeld van een geslaagde rendering op een foto. De aanbouw is nieuw maar we tekenden ook het zichtbare interieur, zodat de doorgang naar de bestaande woning klopt. Anders zouden we een volle muur met raam zien ter hoogte van de haard. Het terras is ook nieuw. Hiervoor schonken we extra aandacht voor het vervolledigen van de schaduw van de boom buiten beeld.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
UITZICHT DOOR HET RAAM
Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. 
1) We kunnen gebruik maken van een HDRI omgeving. Deze is eerder conceptueel en niet 100% in overeenstemming met de echte bouwplaats en bovendien niet geschikt voor ieder perspectief, maar voor algemene beelden zorgt dit wel voor een goede sfeer. 
2) Voor budgetvriendelijke projecten nemen we meestal gewoon een wit uitzicht of een standaard bomenrij op de horizon als we dit niet kunnen benaderen met een 360° HDRI foto uit onze bibliotheek.
voorbeelden met witte achtergrond door ramen :
voorbeelden met bomenrij achtergrond door ramen :
3) Soms is de bouwplaats geschikt om al specifieke foto's te nemen die aansluiten bij de reeds gemaakte testbeelden. De foto's kunnen dan achterliggend gebruikt worden, en zorgen voor een erg realistisch en hoog kwalitatief uitzicht. Omdat de foto's vaak genomen worden met een smartphone of spiegelreflexcamera, is de kwaliteit uitstekend en zorgt dit niet voor een troebel beeld. Het nadeel is dat met deze beelden niet echt een perfecte VR tour kan gemaakt worden. Dus voor stills is dit perfect, voor VR minder geschikt.
Back to Top