Kort gezegd is 3D-lab een teken- en ontwerpbureau voor 3D en 2D tekenservice.
U kan bij ons terecht voor 3D-visualisaties, mét of zonder ontwerp,  voor uw architectuurproject, interieurinrichting, standbouwproject of product.

3D-visualisatie een hotelkamer

Een overzicht van onze diensten met uitleg en voorbeelden vindt u hieronder;
3D / 2D tekenservice
Al meer dan 15 jaar is dit is echt het hart van het bedrijf. Met onze 3D-tools geven we u met een foto-realistische weergave een perfect inzicht in uw project. 
Door gebruik te maken van 3D-visualisatie in architectuur en interieurinrichting, kan je op voorhand zien en ingrijpen wanneer je iets niet bevalt en, kan je dus andere keuze maken voor een bepaald materiaal, een kleur, afmetingen,... nog vóór de uitvoering gestart is. Dat bespaart je een hoop geld en/of frustratie achteraf. Een beeld zegt immers meer dan woorden alleen... 
Éénmaal een 3D-model bestaat kan immers snel één of meerdere varianten getoond worden om je bij twijfel te helpen een beslissing te nemen: globale of plaatselijke materiaalvarianten, kleurtint varianten, lichttype varianten, dag- en nachtsimulatie, meubilair anders positioneren, raamopeningen vergroten,... 
Soms heeft de architect/ontwerper al zelf een 3D-model opgebouwd maar zijn de verkregen beelden niet erg sfeervol of niet "ingekleurd" met de juiste materialen, dan kunnen we ook altijd zijn/haar 3D-model "pimpen" om het 3D-model op te waarderen, zo moet er geen tweede keer onnodig gemodelleerd worden... 
Wil u weten of uw zwembad het hele jaar door in de zon zal staan, of u in uw keuken het hele jaar door een heerlijke ochtendzon ziet, dan kunnen we op verschillende data en tijdstippen de zonprojectie berekenen ifv de orientatie. ook het gebruik van IES lichtbestanden laat toe een realistische lichtstudie weer te geven in het interieur.
INTERIEURONTWERP - INTERIEURVISUALISATIE
Heeft u graag hulp bij het feitelijke ontwerpen van de inrichting van uw woning, badkamer, keuken enz. dan kan ik als interieurarchitect zeker helpen. We tekenen dan alles uit in 3D zodat u aan de hand van deze tekeningen zelf kan uitvoeren of een aannemer van uw keuze kan contacteren en de tekeningen aan hen voorleggen.
Toch graag ook opvolging of begeleiding gewenst? Vraag naar de mogelijkheden...

Badkamerontwerp (ontwerpconcept + 3D)

Badkamerontwerp (ontwerpconcept + 3D)

EXTERIEURCONCEPT
Wil u graag met een nieuwbouwproject van start gaan en u wil graag met 3D-lab samenwerken om uw wensen te vertalen in een woonconcept, dan kunnen wij voor u in samenspraak een 3D-visualisatie maken van hoe uw droomwoning er zou moeten uit zien.
We vertalen als het ware uw uitgesproken wensen in 3D...
U kan dan met deze 3D-visualisatie naar een architect gaan die zich zal ontfermen over de technische uitwerking, bouwaanvraag en projectbegeleiding.

Totaalconcept + 3D van een ééngezinswoning

PROJECTVERLOOP
Na de briefing gaan we meteen aan de slag. 
Eerst maken we een gezamelijke Dropbox aan. Hierin kunnen allerlei bestanden gedeeld worden zoals architectplannen in PDF of DWG, inspiratiebeelden, foto's, testrenderings en uiteindelijk de definitieve output. 
Met de toegestuurde link voor internetbrowsers of de Dropbox app voor smartphones en tablets kan u de de vooruitgang ook snel volgen op uw mobiel toestel. 
Dan beginnen we met het opbouwen van het 3D-model in vectorworks en Cinema4D. Indien u beschikt over digitale plannen in DWG (of PDF) kan u deze best bezorgen. Het kan o.a. dienen als onderlegger om sneller en correct het 3D-model op te bouwen.
Al van bij de eerste testrenderings zullen wij de vooruitgang op de Dropbox zetten, zo kan u van op afstand volgen.   
Na de eerste feedback doen we alle nodige aanpassingen en maken terug testbeelden. 
Dit proces wordt herhaald zo vaak nodig om tot een perfect resultaat te komen
OUTPUT > > PERSPECTIEVEN, ANIMATIEFILM OF 360° VIRTUAL REALITY
Eens het 3D-model van het project met al zijn detaillering opgebouwd is, kunnen we kiezen welke output we willen gaan "renderen". Het renderen is het eigenlijke uitrekenen van de materiaal- en lichtinstellingen.
We hoeven dit in principe nog niet te kiezen vooraf, we kunnen immers beginnen met basisperspectieven en in latere fase nog meer perspectieven, nog een animatiefilm of 360° VR gaan uitrekenen.
Vermits de 3D-visualisatie vectorgebaseerd is kan ook de output resolutie (grootte) op ieder moment verhoogd worden in functie van de toepassing (publicatie, poster, werfpaneel,...) 


Links: Instellingen in Cinema4D     rechts: Rendering (Output)        

PRIJS
Voor de meeste projecten werken we in regie en meestal met een voorafgaande schatting in functie van uw verwachtingen en de moeilijkheidsgraad (strak modern is immers gemakkelijker dan een oude woning met klassieke ornamenten), maar het is ook perfect mogelijk om vooraf een fixed price te bepalen.
Standaard worden definitieve perspectieven uitgerekend op een resolutie tot 4K (3840px), dat is meer dan genoeg voor de betere schermen en tablets, maar voor het uitrekenen van groot formaat perspectieven, zoals voor werfpanelen van projectontwikkeling of geveldoeken, is er wel een meerprijs in functie van de rekentijd (projectafhankelijk). 
Neem best contact met ons op om een richtprijs te krijgen voor uw project, elk project is immers anders en we kunnen 3D-visualisaties maken voor ieders budget...
MEER INFO?
Wil u graag meer concrete informatie over een eventuele 3D-visualisatie van uw project?Contacteer ons dan snel...
Kijk intussen even rond op de website in onze portfolio pagina's van architectuur, interieur, standenbouw en product. Veel kijkplezier!
Back to Top